KarmaMedicina

TAROT, az életünk térképe

TAROT, az életünk térképe

Néhány ismert Tarot kártyacsomag

2010. október 12. - xalen

 

 

Itthon is kedvelt Tarot kártyacsomagok (1.rész)

A-tól D-ig a teljesség igénye nélkül.

 

Az Amber Tarot egy francia kiadású (szerepjáték) kártya, mely Roger Zelazny fantasy sorozatára épül. Amíg a Nagyarkánum, az ász és az udvari lapok szimbólumrendszere rendkívül díszes lapok formájában tárul elénk, addig a Kisarkánum számozott lapjai a tarot színeiben szinte teljesen egyformák, ezzel is követve a marseille-i hagyományt, ahol a Kisarkánum lapjai szinte sima, dísztelen lapokból épülnek fel. Ez a pakli Kisarkánuma csak 42 kártyát foglal magába.

 

Az Ámon Ra Tarot kártya tussal, tollal rajzolt kártyacsomag, minimális számítógépes grafikával tarkítva. Szimbólumrendszere rendkívül gazdag és bonyolult. Színvilága csodálatos. Ez a kártyacsomag jelenleg még forgalomban nem kapható.

 

Az Angyal Orákulum kártyák Toni Carmine Salerno alkotásai. A művész Különös figyelmet fordít a lapok archetipikus energiáinak. Minden kártya egy színes festmény, mely külön, még írásos üzenetet is követit olvasóihoz.


Az Anubis Orákulum Kris Waldherr műve.35 egyiptomi spiritualitás kártyát tartalmaz. A kulcskártyák Anubis istenséget ábrázolják

 

Az Arany Tarot digitális technikával készült, a tehetséges művész, Ciro Marchetti által. Vizuálisan csodálatos képei Rider-Waite tarot stílusban született.

 

Arany Szalag Tarot egy különleges kártyacsomag. A művész nem tulajdonít szerepet az aprólékos kidolgozásnak, szinte csak az alakok körvonali látszanak. Dragana Djuric Kovacevic alkotása.

 

Az Archeon Tarotban keverednek a hagyományos és a modern megjelenítés elemei. Álomszerű lépeket tár elénk ez a digitális kollázs. A szerző személyes szimbólumrendszere tárul elénk Timothy Lantz munkájában.

 

Az Árnyék Tarot egy lenyűgöző művészi alkotás a Tarot világában. A gyönyörű akvarell fantasy Tarot képek alkotója, Stephanie Pui-Mun Law.

 

Arthur Tarot az Artúr legendát, történetet és hagyományt dolgozta fel. A Nagyarkánum kártyái Merlin, Guinevere, a Lady-tó és a többi ismerős karaktert jelenítik meg, míg a Kisarkánum az angol tájat jeleníti meg. Caitlin Matthews, John Matthews és Miranda Gray munkáját dicséri ez a csodálatos színvilágú tarot csomag.

 

A Barokk Macska Tarot a valódi macskák különféle fajtáját jelenítik meg csodálatos barokk jelmezekben, fényűző környezetben. Ez egy digitálisan létrehozott csomag a macskák kedvelőinek Karen Mahony és Alex Ukolov által.

 

Bosch Tarot feltűnően élénk szinvilágú csomag. Az emberek és szörnyek, valamint a látomások világába vezet el a holland művész, Hieronymous Bosch festményei által.

 

Crystal Tarot színes kártyái egy szecessziós, festett üveg megjelenést kölcsönöznek, mely Elisabetta Trevisan munkáját dicséri.

 

Crystal Vison Tarot, a Látomások Tarotja néven ismert, itthon is közkedvelt csomag. A fantasy világa művészien van ötvözve a Rider-Waite szimbolikus rendszerével. Ezzel tette egyedivé ezt a csomagot a művész, Jenifer Galasso.

 

Chakra Arkana Tarot, Carol Herzer munkája, ami egy kozmikus fokozása a hagyományos Rider-Waite tarot motívumainak. 22 Nagyarkánum kártyát és a 7 csakra kártyákat tartalmaz. Minden kártya hihetetlenül részletes és színes mandala, mely akár a meditáció alapjául is szolgálhat.

 


Csehországi Gótikus Tarot testvére a Viktoriánus Romantikus Tarotnak. A lapjai sötét árnyékokat, szép, egy kicsit szomorú és titokzatos képeket tárnak elénk Alex Ukolov és Karen Mahony által.

 

Da Vinci Enigma Tarot, Caitlin Matthews munkája. A reneszánsz feltaláló és művész, Leonardo da Vinci rajzait és illusztrációit tartalmazza, melyet összedolgozott a Tarot elemeivel.

 

Dragon Tarot lapjait, a számos kultúrában ismert és megjelenő sárkány legendákra, mesékre alapozva alkotta meg a művész Péter Pracownik.

 

süti beállítások módosítása