KarmaMedicina

TAROT, az életünk térképe

TAROT, az életünk térképe

A Kisarkánum felépítése

2010. június 30. - xalen

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A KISARKÁNUM LAPJAI a hétkönap pillanatairól szól, ellentétben a nagyarkánum sorszerű, mondhatni karmikus beavatásaival szemben Azokról a döntésekről ad képet, melyekben a választás rajtad múlik, a te viselkedésed, gondolkodásod, döntésed határozza meg az életed ezen szakaszát. 56 kártya logikus sorrendjéből épül fel, melyet színekre számokra, és udvari kártyákra osztunk. A kisarkánum a francia kártya minden lapjával helyettesíthető.
KISARKÁNUM 
színekből épül fel, mely számozott, és udvari lapokat tartalmaz
 
SZÍNEI a négy elemet jelenítik meg. 
 
  • BOTOK
    Vállalkozások, fejlődés, növekedés
    Tűz elem jeleníti meg, a szikrát, azaz az életerőt. A kirakásokban az életerővel kapcsolatos dolgokra utal – az egészséggel és a munkával kapcsolatos információkat mondják el.
    Kos, Oroszlán, Nyilas
    Treff
 
  • KELYHEK
    Érzelmek, a szív ügyei, érzékenység
    Víz elemhez tartozik, egymás, világ  iránti érzéseseinkről, hangulatainkról, érzeteinkról ad információt
    Rák, Skorpió, Halak
    Kör
 
  • KARDOK
    Konfliktusok, mentális aktivitás
    Levegő elemhez tartoznak akár a mágia. Te döntöd el, hogy támadásra vagy védekezésre használod.A gondolatok tartoznak hozzá, A gondolatok jelentik mindennapi konfliktusainkat is, de utalnak a helyzetek ésszel, logikával történő megoldására.
    Ikrek, Mérleg, Vízöntő
    Pikk
 
  • ÉRMÉK
    Anyagi dolgok, pénz, tulajdon
    Föld elemhez tartozik Az Érmék a Föld őselemét képviselik, a föld testesítette meg régen a vagyon fogalmát az Érmék a vagyoni helyzetről nyújtanak információt.
    Bika, Szűz, Bak
    Káró
 
1.) SZÁMOZOTT KÁRTYÁK
ász, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,
Régebben a számozott lapok nem voltak illusztrálva, csak a benne fellelhető szimbólumok és a szám adták az igazi jelentését. Innen ered a TAROT és a számmisztika szoros kapcsolatrendszere. Ennél is bonyolultabb összefüggések rejlenek a Kabbala vonatkozásában, ahol maguk a szefirák határozzák meg a lapok értelmezését.
 
2.) UDVARI KÁRTYÁK
hercegnő, herceg, királynő lovag
 
Az udvari kártyák jelentésükön kívül mutathatnak olyan személyekre, melyek jelentősen befolyásolják életünk ezen területét.
 

 

 

süti beállítások módosítása