KarmaMedicina

TAROT, az életünk térképe

TAROT, az életünk térképe

Tarot és a számmisztika

2010. július 05. - xalen

 

 

Sok ősi kultúra képviselője hitt a számok jelentőségében, különösen a görögök és a héberek, akik a számmisztika alapjait fektették le.

A tarot tele van számmisztikai jelentésekkel, értékellek. Pl. a Nagyarkánum 22 lapból áll.

A 22-es szám a legtökéletesebb harmonikus szám. A spirituális fejlődést, világi sikert, az ész, intellektus, vízió, és ügyesség tökéletes ötvözetére utal, mely létre hozza az egyensúlyt.

A Tarotban az udvari kártyákhoz is rendeltek számokat.

  • apród a 4-es
  • lovag a 3-as
  • királynőhöz a 2-es
  • királyhoz az 1-es számot rendelte hozzá.

A számok használata a tarot értelmezése során.

Mivel minden tarot kártyához tartozik egy számérték, ezért a kirakás során a hagyományos tarot értelmezés mellett megnézhetjük az eseményre leginkább jellemző számot, vagyis a kvintesszenciát azáltal, hogy összeadjuk a lapok számértékét.

Tegyük fel, hogy a kirakás során megjelenik a botok 6, kardok királya, a Mágus és az uralkodónő, akkor ezen kártyák összege a 11

botok6=6
kardok királya=1

Mágus=1

Uralkodónő=3

6+1+1+3=11

kvintesszenciája

1+1=2

A tarot és a számmisztika kapcsolatával egyszerűen lehet elemezni, hogy egy esemény megvalósítására melyik időpont a legalkalmasabb. A fent levezett példa lapján ez szintén lehetséges, akárcsak az is, hogy meghatározzuk egy adott nap eseményét, annak pontos dátuma alapján.

A kvintesszenciális számok jelentése a tarotban

  • Egy: Ez a cselekvés száma, a céltudatosság és függetlenség, ami rá jellemző. Arra szólt fel, hogy maradjon motivált ahhoz, hogy elérje célját.
  • Kettő: A tárgyalás számát jelenti. Együttműködés és lazaság, ami jellemző rá. Arra figyelmeztet, hogy alkalmazkodjon a környezethez, a változásokhoz, hogy célt érjen el.
  • Három: A kommunikáció számát testesíti meg. Arra szólt fel, hogy az első adandó alkalommal nyilvánítsuk ki véleményünket, elképzelésünket, ez hozza meg a sikerhez vezető utat.
  • Négy: a gondolkodás száma. A tettek előtti racionális gondolkodásra hívja el a figyelmet, hogy a tervek megvalósuljanak.
  • Öt: A kreativitás száma, mely arra szólít fel, hogy ideje kimozdulni, felfedezni a lehetőségeket, mert otthon ülve erre nem lesz lehetőség.
  • Hat: A védelem száma, azt jelenti, hogy szükséges másokat is támogatni ahhoz, hogy célját elérhesse, de a kártya felhívj a figyelmet, hogy a döntést mindenki maga hozza a saját sorsát illetően.
  • Hét: Ez a titokzatosság száma. Az a szám utalhat arra, hogy ezen időszakban gyógyítással kapcsolatos emberekkel hozza össze a sors, de utal arra is, hogy különleges tehetsége van arra, hogy megértsen másokat, a valóságot összefüggéséiben tudja értékelni. Arra figyelmeztet, hogy használja intuitív kepésségét céljai eléréséhez.
  • Nyolc: Az ambíció száma. Azt jelenti, hogy valami belső erő hajtja céljai felé, de kézzel fogható eredményeket akar elérni. Ennek útja, ha pontos mérlegelést végez, és úgy kezd neki céljai megvalósításához.
  • Kilenc: A vízió száma. Utal arra, hogy bár látja a jövőt, de nem minden esetben lépes azt végig is járni. Ne ne menjen bele könnyelmű ígértekbe, és akkor haladhat sikeresen céljai felé.

 

 

 

süti beállítások módosítása