KarmaMedicina

TAROT, az életünk térképe

TAROT, az életünk térképe

A Tarot Kisarkánum színei

2010. június 30. - xalen

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ÉRMÉK:
A földi elemhez tartozik. Összefüggésben van a pénzzel. Szoros kapcsolatban áll azzal a képességgel, amit elsõsorban józan gondolkodásnak nevezünk. Ezek a kártya a mindennapos dolgokra vonatkoznak, az anyagikra és a családra. Ha a kártyarakás során ezek a lapok jelennek meg többségben, akkor az elõrehaladás lépésrõl lépésre következik be. Az eredménye kézzel fogható és tartós. Ha kártyavetés során eluralkodnának ezek a lapok akkor egy hosszú távú cél megvalósításának lépéseit jelentené.
Negatív oldala: Túl sokat teszünk céljaink elérése érdekében és kimerülünk. A kártyák számozata jelenti a gondokat, illetve a megoldást.
 
 
 
 
KELYHEK
A víz elemmel áll kapcsolatban, mely az érzéseinket, kapcsolatainkat, és boldogságunkat jelenti. Jelenti bizonyos dolgokban az együttérzésünket, de jelentheti azokat a válaszokat is melyeket a szívünk szerint és nem a józanésszel kell meghoznunk. Családunkkal, kollégáinkkal kialakított kapcsolatainkat mutatja. Mottója: haladj az áramlatokkal! Ha a kártyavetés során elsõsorban a kelyhek az uralkodó lapok, akkor az utalhat arra, hogy a probléma megoldását bízzuk a szívünkre a kapcsolatainkban.Negatív oldala:Elzárkózunk egy érzelmi problémát okozó kérdéstõl, mert félünk az esetleges lelki fájdalmaktól. Ha kételkedünk, akkor próbáljuk meg kitalálni, hogy mit is gondolnak mások valójában a cselekedeteiktõl függetlenül.
 
 
 
 
BOTOK
A tûz elemhez kapcsolódik, mely a kreativitást és az egyéniséget képviseli. Jelenti az intuíció képességét. Ezek a lapok minden esetben a tettek kártyái. Az elképzelések energiával telnek meg, és törekednek a megvalósulásra. Eluralkodása izgalommal teli idõszakra utal. Tele vagyunk lelkesedéssel, türelmetlenséggel. Megoldás az azonnali cselekvés, és derûlátás.Negatív oldala.Ha képtelenek vagyunk kitartani, egyszerre több új dologba kezdünk bele, mint amennyit a kezünkben tudunk tartani. Ha túlságosan kritikusok vagyunk magunkkal szemben.
 
 
 
 
KARDOK
A hozzá tartozó elem a levegõ, mely a gondolkodást jelenti. A kard a logika és az elhatározás kártyája. Korlátokról és akadályokról beszél, de megemlíti azokat az erõket is, melyekkel ezek legyõzhetõk. Ez a kártya egyértelmûen azt jelenti, hogy hallgassunk az eszünkre.Negatív oldala:A múltbéli hibáink útját állják sorsunk pozitív módon történõ alakulásának. Érezhetjük úgy, hogy sorsunk irányítása már nincs a kezünkben.
 
 
 
 
süti beállítások módosítása