KarmaMedicina

TAROT, az életünk térképe

TAROT, az életünk térképe

Tarot és az asztrológia: 2.rész (bolygók)

2010. július 06. - xalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bolygók, asztrológia jegyek és a tarot lapok összefüggései.

 

  • Nap – Oroszlán – Nap

A Nap csillagjegye az Oroszlán, mely a tarotban a Nap kártyához van rendelve.
Az asztrológiai Nap arra bátorít, hogy bízzunk önmagunkban, képességeinkben, cselekedjünk pozitívan. Figyelmeztet, hogy ne legyünk agresszívek, arrogánsak, és önzőek, ne gyűrjünk magunk alá másokat, Ne legyen felsőbbrendű érzésünk, és kerüljük a sznobizmust.

  • Hold – Rák – Főpapnő

A hold a Rák csillagjegyhez tartozik, melyet a tarot Főpapnő kártyája jelenít meg.
Az asztrológiai Főpapnő jelentése, hogy hallgassunk a megérzéseinkre, ne hamarkodjuk el a dolgokat, várjuk ki az alkalmas pillanatot cselekvésre, ne mások véleménye befolyásoljon a döntéseinkben.

  • Merkúr- Ikrek, Szűz – Mágus

A Merkúr az Ikrek és a Szűz csillagjegye, melyhez a Mágus kártya társul. Az asztrológiai Mágus arra figyelmeztet, hogy kerüljük a becstelenséget, csalást, és azokat az embereket, akik életében mindez megtalálható. Legyen elég bölcsességünk ahhoz, hogy előrenézve tervezzünk, ne vesszünk el a pillanatokban, a részletekben.

  • Vénusz – Bika, Mérleg – Uralkodónő

A Vénusz a Bika, és a Mérleg csillagjegyhez tartozik, melyet az Uralkodónő kártyához rendelnek.
Az asztrológiai Uralkodónő arra szólít fel, hogy bíráljuk felül az értékrendünket, valóban a társaság, és folyton tenni akarás, a kényelem utáni hajsza tesz minket boldoggá?

  • Mars- Kos –Torony

A Mars csillagjegye a Kos, melyhez a Torony párosul. Az asztrológiai Torony arra bátorít, hogy vessünk véget annak, ami eddig nem hozott eredményt, vágjunk bele új dolgokba, induljunk el a saját utunkon, és mások által támasztott korlátainkat romboljuk le. Merjünk rombolni ahhoz, hogy újat alkothassunk.

  • Jupiter – Nyilas – Szerencsekerék

A Jupiter a Nyilas csillagjegyhez van rendelve, melyhez a Szerencsekerék lapja társul. Az asztrológiai Szerencsekerék arra bátorít, hogy az élet kínálta váratlan lehetőségeket azonnal ragadjuk meg, haladjunk bátran előre.

  • Szaturnusz – Bak – Világ

A Szaturnusz a Bak csillagjegy társa, melyhez a tarot a Világ kártyáját rendelte hozzá.
Az asztrológiai Világ kártyája üzeni, hogy álljunk két lábbal a földön, fogadjuk el mi az ami lehetséges, és mi az ami nem, Kemény munkával sokra vihetjük, de a sült galamb nem repül a szánkba.

  • Uránusz – Vízöntő – Bolond

Uránusz bolygó a Vízöntő asztrológiai jegye, melynek tarot párja a Bolond kártyája. Az asztrológiai Bolond arra bátorít, hogy merjünk elindulni, felfedezni új utakat, merjünk kockáztatni a sikerért. Itt az ideje a saját utunkat járni, és nem mások elvárásai szerint cselekedni.

  • Neptunusz – Halak – Akasztott Ember

Neptunuszt csillagjegye a Halak, tarot kártya párja az Akasztott Ember. Az asztrológiai Akasztott Ember arra hívja el a figyelmet, hogy ideje megszüntetni a ragaszkodását emberekhez, melyek már a saját útjukat járnának, de mi képtelenek vagyunk ezt érzelmileg megengedni nekik, dolgokhoz, melyek már semmilyen célt nem szolgálnak. Ne mások dolgában segédkezzünk, döntsünk, éljük a saját életünket.

  • Plútó – Skorpió – Végítélet

A Plútó a Skorpió csillagjegyhez rendet, tarot lapja a Végítélet. Az asztrológiai Végítélet arra bátorít, hogy ideje elengedi a múltat, a kicsinyes nehezteléseket, haragot, Tekintsünk a jövő felé, és addig tegyük meg az első lépéseket, míg erre van lehetőségünk, míg szabadnak érezhetjük magunkat.

 

süti beállítások módosítása