A Tarot életünk, létünk, gondolataink, érzéseink, érzelmeink lenyomatának tükre, mely a legpontosabb képet mutatja az "egész" lényünkről. Rendeltetésünk megtalálásában, spirituális emlékek felébresztésében, személyes élettervek megvilágításban és életutunk spirituális feltárásában nyújt segítséget. Olyan, akár egy GPS, mely biztonsággal elnavigál életünk ismeretlen útjain. Hogy rábízhassuk magunkat erre a különleges térképre, a legfontosabb, hogy megismerjük a használatát.

Szeretettel üdvözlöm!

Naptár

február 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Néhány ismert Tarot kártyacsomag

2010.10.12. 12:20 | xalen | Szólj hozzá!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itthon is kedvelt Tarot kártyacsomagok (1.rész)

A-tól D-ig a teljesség igénye nélkül.

 

 

 

 

Az Amber Tarot egy francia kiadású (szerepjáték) kártya, mely Roger Zelazny fantasy sorozatára épül. Amíg a Nagyarkánum, az ász és az udvari lapok szimbólumrendszere rendkívül díszes lapok formájában tárul elénk, addig a Kisarkánum számozott lapjai a tarot színeiben szinte teljesen egyformák, ezzel is követve a marseille-i hagyományt, ahol a Kisarkánum lapjai szinte sima, dísztelen lapokból épülnek fel. Ez a pakli Kisarkánuma csak 42 kártyát foglal magába.

 

Az Ámon Ra Tarot kártya tussal, tollal rajzolt kártyacsomag, minimális számítógépes grafikával tarkítva. Szimbólumrendszere rendkívül gazdag és bonyolult. Színvilága csodálatos. Ez a kártyacsomag jelenleg még forgalomban nem kapható.

 

Az Angyal Orákulum kártyák Toni Carmine Salerno alkotásai. A művész Különös figyelmet fordít a lapok archetipikus energiáinak. Minden kártya egy színes festmény, mely külön, még írásos üzenetet is követit olvasóihoz.


Az Anubis Orákulum Kris Waldherr műve.35 egyiptomi spiritualitás kártyát tartalmaz. A kulcskártyák Anubis istenséget ábrázolják

 

Az Arany Tarot digitális technikával készült, a tehetséges művész, Ciro Marchetti által. Vizuálisan csodálatos képei Rider-Waite tarot stílusban született.

 

Arany Szalag Tarot egy különleges kártyacsomag. A művész nem tulajdonít szerepet az aprólékos kidolgozásnak, szinte csak az alakok körvonali látszanak. Dragana Djuric Kovacevic alkotása.

 

Az Archeon Tarotban keverednek a hagyományos és a modern megjelenítés elemei. Álomszerű lépeket tár elénk ez a digitális kollázs. A szerző személyes szimbólumrendszere tárul elénk Timothy Lantz munkájában.

 

Az Árnyék Tarot egy lenyűgöző művészi alkotás a Tarot világában. A gyönyörű akvarell fantasy Tarot képek alkotója, Stephanie Pui-Mun Law.

 

Arthur Tarot az Artúr legendát, történetet és hagyományt dolgozta fel. A Nagyarkánum kártyái Merlin, Guinevere, a Lady-tó és a többi ismerős karaktert jelenítik meg, míg a Kisarkánum az angol tájat jeleníti meg. Caitlin Matthews, John Matthews és Miranda Gray munkáját dicséri ez a csodálatos színvilágú tarot csomag.

 

A Barokk Macska Tarot a valódi macskák különféle fajtáját jelenítik meg csodálatos barokk jelmezekben, fényűző környezetben. Ez egy digitálisan létrehozott csomag a macskák kedvelőinek Karen Mahony és Alex Ukolov által.

 

Bosch Tarot feltűnően élénk szinvilágú csomag. Az emberek és szörnyek, valamint a látomások világába vezet el a holland művész, Hieronymous Bosch festményei által.

 

Crystal Tarot színes kártyái egy szecessziós, festett üveg megjelenést kölcsönöznek, mely Elisabetta Trevisan munkáját dicséri.

 

Crystal Vison Tarot, a Látomások Tarotja néven ismert, itthon is közkedvelt csomag. A fantasy világa művészien van ötvözve a Rider-Waite szimbolikus rendszerével. Ezzel tette egyedivé ezt a csomagot a művész, Jenifer Galasso.

 

Chakra Arkana Tarot, Carol Herzer munkája, ami egy kozmikus fokozása a hagyományos Rider-Waite tarot motívumainak. 22 Nagyarkánum kártyát és a 7 csakra kártyákat tartalmaz. Minden kártya hihetetlenül részletes és színes mandala, mely akár a meditáció alapjául is szolgálhat.

 


Csehországi Gótikus Tarot testvére a Viktoriánus Romantikus Tarotnak. A lapjai sötét árnyékokat, szép, egy kicsit szomorú és titokzatos képeket tárnak elénk Alex Ukolov és Karen Mahony által.

 

Da Vinci Enigma Tarot, Caitlin Matthews munkája. A reneszánsz feltaláló és művész, Leonardo da Vinci rajzait és illusztrációit tartalmazza, melyet összedolgozott a Tarot elemeivel.

 

Dragon Tarot lapjait, a számos kultúrában ismert és megjelenő sárkány legendákra, mesékre alapozva alkotta meg a művész Péter Pracownik.

 

 

 

http://xalentarot.uw.hu

HÚZZ EGY LAPOT!

Címkék: tarot

A bejegyzés trackback címe:

https://xalen.blog.hu/api/trackback/id/tr752365069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.