KarmaMedicina

TAROT, az életünk térképe

TAROT, az életünk térképe

Tarot és az asztrológia: 1.rész (csillagjegyek)

2010. július 06. - xalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tarot rendkívül gazdagon tartalmaz asztrológia elemeket. A Nagyarkánum kártyái csillagjegyekhez, illetetve bolygókhoz vannak hozzárendelve, így sokkal mélyebb, pontosabb értelmezést kaphatunk. Egy egyszerű példán bemutatva, ha a Csillag kártyáról van szó, akkor a hagyományos tarot értelmezés mellett pontosabb képet kapunk, ha a hozzárendelt csillagkép, jelen esetben a Vízöntő tulajdonágait is megvizsgáljuk. Jelen témában a Vízöntő milyen pozitív, negatív, vagy éppen általános tulajdonágai érvényesek az adott témában.

 


CSILLAGJEGYEK ÉS A TAROT LAPOK ÖSSZEVETÉSE

 

  • Kos- Uralkodó

A jogok, rend, fegyelem, céltudatosság jellemzi, az irányítás mestere, de vigyázni kell, hogy ne legyen annyira merev, hogy ezzel másokat sértsen, és eltávolítson mindenkit maga mellől.

  • Bika - Főpap

A bika főleg a biztonságra vágyik. Gondolja át, hogy mire szorul rá, mit kell birtokolni az életében, vagy éppen fordítva, mi az, ami feleslegeses hajszolja bele a megszerzésébe. Mi az, amihez makacs módon ragaszkodik, vagy amit el akar érni, holott szüksége sincs rá.

  • Ikrek – Szeretők

Állandó dilemma, hogy a szívére, vagy az eszére hallgasson. Ha valamelyik túlpörög benne, igyekezzen a másik részt erősíteni, hogy megtalálja az összhangot.

  • Rák – Diadalszekér

Tartozni valahová a mottója. Ha ez az energia jelen van az életében, akkor arra szólítja fel, hogy valakihez, valakikhez túlzottan ragaszkodni, szinte függni, vagy függőségi viszonyt kialakítani.
Ha nincs jelen, akkor azt jelzi, hogy ideje lenne már társra találni.

  • Oroszlán – Erő

A figyelem központjában lenni illik erre a lapra a legjobban. Ha ez jelen van életében és a kártya mégis megjelenik, akkor arra hívja fel a figyelmet, hogy túlzott módon ki akarja csikarni mások figyelmét, imádatát, elismerését. Ha nincs jelen, akkor ellenkezőleg, arra utal, hogy hiányzik az életéből az leismerés, a megbecsülés.

  • Szűz - Remete

A jó ítélőképességről szól. Ez a kártya, ha életében ezek a tulajdonságok megtalálhatók, akkor inkább arra figyelmeztet, hogy túl magas a mérce magával, másikkal szemben, Ha hiányzik, akkor inkább az a mondandója, hogy engedje felszínre jutni a kritikus énjét.

  • Mérleg – Igazság

A harmóniára, az egyensúlyra törekszik, ezért a legfontosabb eszköze a diplomácia. Ha ez a tulajdonság jelen van az életében, és mégis megjelenik ez a lap, arra szólít el, hogy a konfliktusokat kerülni akarja, ezért kompromisszumot túlzásban viszi, szinte feladja az elveit. Ha nincs jelen ez az energia az életében, akkor azt mondja, hogy legyen képes elfogadni mások érveit is, jussanak közös megegyezésre, keresse az egyensúlyt.

  • Skorpió – Halál

A skorpió az érzékiség, szenvedély és hatalom tulajdonságait hordozza. A halál kártya valaminek az elengedését, egy életszakasz lezárását jelenti, valami újba való átmentet. Ha ez jelen van az életében akkor ez pont azt jelenti, hogy idő előtt lezárni dolgokat, nem hagyni kiteljesedni.

  • Nyilas – Mértékletesség

Optimizmus, és felfedezővágy jellemző a nyilasra. Ha ez az energia nincs jelen, akkor arra hívja fel a figyelmet, hogy bízzon a megvalósulásban, és induljon útra, fedezze fel a lejtőségeket, amik sikerre viszik, engedje a fantáziáját nagyobb pórázra, és bátran induljon utána. Ha jelen van az energia, akkor pont az ellenkezőjére bíztat, hogy ideje egy kicsit visszább fogni, mert már inkább álmokat kerget.

  • Bak – Ördög

A bakra a konzervatív hozzáállás jellemző. Arra hívja fel a figyelmet, hogy talán ideje a hagyományos elvárásoknak, szabályoknak megfelelni, élni. Ha jelen van ez az energia, akkor arra figyelmeztet, hogy konzervatív módon éli az életét, nincs benne semmi változatosság, nem harcol a jogaiért, hagyja, hogy a negatív gondolatok betöltsék a tudatát.

  • Vízöntő – Csillag

Az idealizmus, és függetlenség jellemző a vízöntőre. Ha ez a kártya jelenik meg, de ez az energia nincs jelen akkor arra szólít fel, hogy ideje bízni önmagában, a dolgok alakulásában. Ha jelen van ez az energia, és a kártya mégis megjelenik, akkor arra ösztönöz, hogy fogja magát vissza, mert másokra rá akarja véleményét erőltetni.

  • Halak – Hold

A halak nagyon befolyásolható. Ha ez az energia jelen van, akkor arra figyelmeztet, hogy sokat ad mások véleményére, szinte az a befolyásoló tényező. Mindig arra hallgat, aki éppen meggyőzi. Túlságosan sokat erőlködik azon, hogy másokat boldoggá tegyen. Mások szavai, tette sokszor tévesztik meg. Előnyös tulajdonsága, hogy átlát az üres ígéreteken. Ha hiányzik ez az energia, akkor arra figyelmeztet, hogy bizalmatlan másokkal szemben, mindenben csapdát lát, arra hívja fel a figyelmet, hogy ideje az megérzéseire hallgatni.

 

 

süti beállítások módosítása