A Tarot életünk, létünk, gondolataink, érzéseink, érzelmeink lenyomatának tükre, mely a legpontosabb képet mutatja az "egész" lényünkről. Rendeltetésünk megtalálásában, spirituális emlékek felébresztésében, személyes élettervek megvilágításban és életutunk spirituális feltárásában nyújt segítséget. Olyan, akár egy GPS, mely biztonsággal elnavigál életünk ismeretlen útjain. Hogy rábízhassuk magunkat erre a különleges térképre, a legfontosabb, hogy megismerjük a használatát.

Szeretettel üdvözlöm!

Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Tarot és a számmisztika

2010.07.05. 19:39 | xalen | Szólj hozzá!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sok ősi kultúra képviselője hitt a számok jelentőségében, különösen a görögök és a héberek, akik a számmisztika alapjait fektették le.

A tarot tele van számmisztikai jelentésekkel, értékellek. Pl. a Nagyarkánum 22 lapból áll.

A 22-es szám a legtökéletesebb harmonikus szám. A spirituális fejlődést, világi sikert, az ész, intellektus, vízió, és ügyesség tökéletes ötvözetére utal, mely létre hozza az egyensúlyt.

A Tarotban az udvari kártyákhoz is rendeltek számokat.

 • apród a 4-es
 • lovag a 3-as
 • királynőhöz a 2-es
 • királyhoz az 1-es számot rendelte hozzá.

A számok használata a tarot értelmezése során.

Mivel minden tarot kártyához tartozik egy számérték, ezért a kirakás során a hagyományos tarot értelmezés mellett megnézhetjük az eseményre leginkább jellemző számot, vagyis a kvintesszenciát azáltal, hogy összeadjuk a lapok számértékét.

Tegyük fel, hogy a kirakás során megjelenik a botok 6, kardok királya, a Mágus és az uralkodónő, akkor ezen kártyák összege a 11

botok6=6
kardok királya=1

Mágus=1

Uralkodónő=3

6+1+1+3=11

kvintesszenciája

1+1=2

A tarot és a számmisztika kapcsolatával egyszerűen lehet elemezni, hogy egy esemény megvalósítására melyik időpont a legalkalmasabb. A fent levezett példa lapján ez szintén lehetséges, akárcsak az is, hogy meghatározzuk egy adott nap eseményét, annak pontos dátuma alapján.

A kvintesszenciális számok jelentése a tarotban

 • Egy: Ez a cselekvés száma, a céltudatosság és függetlenség, ami rá jellemző. Arra szólt fel, hogy maradjon motivált ahhoz, hogy elérje célját.
 • Kettő: A tárgyalás számát jelenti. Együttműködés és lazaság, ami jellemző rá. Arra figyelmeztet, hogy alkalmazkodjon a környezethez, a változásokhoz, hogy célt érjen el.
 • Három: A kommunikáció számát testesíti meg. Arra szólt fel, hogy az első adandó alkalommal nyilvánítsuk ki véleményünket, elképzelésünket, ez hozza meg a sikerhez vezető utat.
 • Négy: a gondolkodás száma. A tettek előtti racionális gondolkodásra hívja el a figyelmet, hogy a tervek megvalósuljanak.
 • Öt: A kreativitás száma, mely arra szólít fel, hogy ideje kimozdulni, felfedezni a lehetőségeket, mert otthon ülve erre nem lesz lehetőség.
 • Hat: A védelem száma, azt jelenti, hogy szükséges másokat is támogatni ahhoz, hogy célját elérhesse, de a kártya felhívj a figyelmet, hogy a döntést mindenki maga hozza a saját sorsát illetően.
 • Hét: Ez a titokzatosság száma. Az a szám utalhat arra, hogy ezen időszakban gyógyítással kapcsolatos emberekkel hozza össze a sors, de utal arra is, hogy különleges tehetsége van arra, hogy megértsen másokat, a valóságot összefüggéséiben tudja értékelni. Arra figyelmeztet, hogy használja intuitív kepésségét céljai eléréséhez.
 • Nyolc: Az ambíció száma. Azt jelenti, hogy valami belső erő hajtja céljai felé, de kézzel fogható eredményeket akar elérni. Ennek útja, ha pontos mérlegelést végez, és úgy kezd neki céljai megvalósításához.
 • Kilenc: A vízió száma. Utal arra, hogy bár látja a jövőt, de nem minden esetben lépes azt végig is járni. Ne ne menjen bele könnyelmű ígértekbe, és akkor haladhat sikeresen céljai felé.

 

 

 

Címkék: tarot és más rendszerek viszonya

A bejegyzés trackback címe:

https://xalen.blog.hu/api/trackback/id/tr172131615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.