A Tarot életünk, létünk, gondolataink, érzéseink, érzelmeink lenyomatának tükre, mely a legpontosabb képet mutatja az "egész" lényünkről. Rendeltetésünk megtalálásában, spirituális emlékek felébresztésében, személyes élettervek megvilágításban és életutunk spirituális feltárásában nyújt segítséget. Olyan, akár egy GPS, mely biztonsággal elnavigál életünk ismeretlen útjain. Hogy rábízhassuk magunkat erre a különleges térképre, a legfontosabb, hogy megismerjük a használatát.

Szeretettel üdvözlöm!

Naptár

április 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A Tarot udvari lapjai

2010.06.30. 15:16 | xalen | Szólj hozzá!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HERCEGNŐ/Apród

A föld lapjai, vonatkozhatnak gyermekre, kamaszra, illetve a kérdezõ valamilyen személyjegyére. Nagyon pozitív lap lehet. Arra mutat, hogy ebben az idõszakban minden lehetséges, és a jövõ felé bármilyen irányban indulhatunk. Utalhat egy új gondolat, vagy új kapcsolat körvonalazódására, vagy éppen egy segélykiáltás, hogy mások tegyék meg helyettünk az elsõ lépéseket. Negatív oldala, ha egy felnõtt túlzott gyermeki oldalát mutatja.
 
 
 
 
HERCEG /Lovag
A herceg a levegõ elemhez tartoznak, gyakran elõhírnökei a következõ kártyának. A herceg képviseli a bennünk élõ kaland iránti megszállottságot, gyakran válunk emiatt meggondolatlanná, mert sokkal inkább vágyainkra összpontosítunk, mint az aktuális helyzetre, vagy a körülöttünk élõ emberekre. Ezek a lapok egy új kapcsolat, vállalkozás kezdeti lelkesedését, szenvedélyét tükrözik. A hercegek többnyire érett kamaszok. (pl. 20-as éveiben járó férfiak, nõk,) olyan emberek, akiknek nem szilárdult még meg az érzelemviláguk. Felnõttek ugyan, de nincs kellõ felelõsségtudatuk, vagy még nem teljesen érett az egyénisége. De jelentheti a kérdezõ olyan személyiségrészét is, amelyik éppen most kezd kibontakozni. A világ izgalmas, eseménydús hely, legyünk bátrak, söpörjük félre szokásainkat, melyek korlátok közé szorítanak. Negatív oldala: Olyan ember, aki vágyai, céljai elérése érdekében átgázol másokon.
 
 
 
 
KIRÁLYNŐ/Királynő
A víz lapjai, gyakran érett nõt, anyát, vagy nõi tulajdonságokkal rendelkezõ személyt jelentenek, akik a termékenységet és a bölcsességet, gondoskodást szimbolizálják. Ezek nagyon pozitív, és kreatív lapok, gyakran jelennek meg a Császárnõvel együtt. Személyes megértéséhez szükséges tudnunk, hogy mi emelte trónusára.: a szükség, vagy a szabad választás? Negatív oldala: a birtoklási vágy, elvárja, hogy mások érte éljenek.
 
 
 
 
LOVAG /Király
A tűz elem lapjai. Erőről, felelősségről beszélnek, kortól, nemtõl függetlenül. (Általában fõnökkel férjjel, apával szokták azonosítani.) Érett, vagy idõs férfit, illetve férfi hatalommal rendelkezõ nõt jelent. Erõt, fejlõdést, gyámságot, felelõsséget testesít meg. Ha a kártyavetés során nem ismerjük fel benne egyetlen ismerõsünket sem, akkor saját sikerre irányuló vágyainkat, törekvéseinket jelenti. Itt az ideje elgondolkodni azon, hogy megvalósítsuk-e terveinket, vagy inkább hagyjunk fel velük. Negatív oldala: a zsarnoki magatartás és a rugalmatlanság.
 
* CROWLEY/ más rendszerek 
 
 
 
 
 

Címkék: TAROT eredete rendszere felépítése

A bejegyzés trackback címe:

https://xalen.blog.hu/api/trackback/id/tr182121019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.