A Tarot életünk, létünk, gondolataink, érzéseink, érzelmeink lenyomatának tükre, mely a legpontosabb képet mutatja az "egész" lényünkről. Rendeltetésünk megtalálásában, spirituális emlékek felébresztésében, személyes élettervek megvilágításban és életutunk spirituális feltárásában nyújt segítséget. Olyan, akár egy GPS, mely biztonsággal elnavigál életünk ismeretlen útjain. Hogy rábízhassuk magunkat erre a különleges térképre, a legfontosabb, hogy megismerjük a használatát.

Szeretettel üdvözlöm!

Naptár

január 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

A Tarot eredete, rendszere, felépítése

2010.06.30. 00:00 | xalen | Szólj hozzá!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HERMÉSZ Triszmegisztosznak tulajdonítják ezt a mondást, melyet Atlantisz Smaragdtáblájáról üzeni nekünk…
 
 
Való, hazugság nélkül, biztos és igaz. Ami fenn van, ugyanaz, mint ami lenn van, és ami lenn van, ugyanaz, mint ami fenn van, így érted meg az egy varázslatát.”
 
 
 
Az örök körforgást fejezi ki már az elnevezés is: TAROT. Részint a szó végén megismételt „T” által lesz kerek és egész. Pont, mint a Tarot Bolondja, amely hol a sor elején, hol a sor végén foglal helyet, összekapcsolva a Kezdetet és a Véget.
 
Minden, mindennel összefügg, még ha az elnevezést is vizsgáljuk. A TORA az Isteni törvényt jelenti. A latin ROTA jelentése kerék, az ORAT pedig kinyilatkoztatás, és hozzátesszük, hogy ATOR  a beavatás egyiptomi istennője volt,  akkor az alábbi mondat, melyet Paul Foster Case alkotott a XX. Században, már egészen érdekesnek tűnhet: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ROTA TARO ORAT TORA ATOR – vagyis a Tarot kereke kinyilatkoztatja a beavatás törvényét. (vagyis, A Tarot kereke Athor törvényét hirdeti.)
 
 
Az óegyiptomi nézetet, mely szerint a Tarot egyszerűen „a királyi (RO) út (TAR)”.
 
Ezekből a betűkből rakható TAOR is, mely szó kísértetiesen hasonlít Taur istennő nevéhez, aki a sötétség egyiptomi istene.
 

 

Címkék: TAROT eredete rendszere felépítése

A bejegyzés trackback címe:

https://xalen.blog.hu/api/trackback/id/tr592120901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.