A Tarot életünk, létünk, gondolataink, érzéseink, érzelmeink lenyomatának tükre, mely a legpontosabb képet mutatja az "egész" lényünkről. Rendeltetésünk megtalálásában, spirituális emlékek felébresztésében, személyes élettervek megvilágításban és életutunk spirituális feltárásában nyújt segítséget. Olyan, akár egy GPS, mely biztonsággal elnavigál életünk ismeretlen útjain. Hogy rábízhassuk magunkat erre a különleges térképre, a legfontosabb, hogy megismerjük a használatát.

Szeretettel üdvözlöm!

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

A Tarot Kisarkánum színei

2010.06.30. 14:58 | xalen | Szólj hozzá!

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ÉRMÉK:
A földi elemhez tartozik. Összefüggésben van a pénzzel. Szoros kapcsolatban áll azzal a képességgel, amit elsõsorban józan gondolkodásnak nevezünk. Ezek a kártya a mindennapos dolgokra vonatkoznak, az anyagikra és a családra. Ha a kártyarakás során ezek a lapok jelennek meg többségben, akkor az elõrehaladás lépésrõl lépésre következik be. Az eredménye kézzel fogható és tartós. Ha kártyavetés során eluralkodnának ezek a lapok akkor egy hosszú távú cél megvalósításának lépéseit jelentené.
Negatív oldala: Túl sokat teszünk céljaink elérése érdekében és kimerülünk. A kártyák számozata jelenti a gondokat, illetve a megoldást.
 
 
 
 
KELYHEK
A víz elemmel áll kapcsolatban, mely az érzéseinket, kapcsolatainkat, és boldogságunkat jelenti. Jelenti bizonyos dolgokban az együttérzésünket, de jelentheti azokat a válaszokat is melyeket a szívünk szerint és nem a józanésszel kell meghoznunk. Családunkkal, kollégáinkkal kialakított kapcsolatainkat mutatja. Mottója: haladj az áramlatokkal! Ha a kártyavetés során elsõsorban a kelyhek az uralkodó lapok, akkor az utalhat arra, hogy a probléma megoldását bízzuk a szívünkre a kapcsolatainkban.Negatív oldala:Elzárkózunk egy érzelmi problémát okozó kérdéstõl, mert félünk az esetleges lelki fájdalmaktól. Ha kételkedünk, akkor próbáljuk meg kitalálni, hogy mit is gondolnak mások valójában a cselekedeteiktõl függetlenül.
 
 
 
 
BOTOK
A tûz elemhez kapcsolódik, mely a kreativitást és az egyéniséget képviseli. Jelenti az intuíció képességét. Ezek a lapok minden esetben a tettek kártyái. Az elképzelések energiával telnek meg, és törekednek a megvalósulásra. Eluralkodása izgalommal teli idõszakra utal. Tele vagyunk lelkesedéssel, türelmetlenséggel. Megoldás az azonnali cselekvés, és derûlátás.Negatív oldala.Ha képtelenek vagyunk kitartani, egyszerre több új dologba kezdünk bele, mint amennyit a kezünkben tudunk tartani. Ha túlságosan kritikusok vagyunk magunkkal szemben.
 
 
 
 
KARDOK
A hozzá tartozó elem a levegõ, mely a gondolkodást jelenti. A kard a logika és az elhatározás kártyája. Korlátokról és akadályokról beszél, de megemlíti azokat az erõket is, melyekkel ezek legyõzhetõk. Ez a kártya egyértelmûen azt jelenti, hogy hallgassunk az eszünkre.Negatív oldala:A múltbéli hibáink útját állják sorsunk pozitív módon történõ alakulásának. Érezhetjük úgy, hogy sorsunk irányítása már nincs a kezünkben.
 
 
 
 

Címkék: TAROT eredete rendszere felépítése

A bejegyzés trackback címe:

https://xalen.blog.hu/api/trackback/id/tr872120985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.