A Tarot életünk, létünk, gondolataink, érzéseink, érzelmeink lenyomatának tükre, mely a legpontosabb képet mutatja az "egész" lényünkről. Rendeltetésünk megtalálásában, spirituális emlékek felébresztésében, személyes élettervek megvilágításban és életutunk spirituális feltárásában nyújt segítséget. Olyan, akár egy GPS, mely biztonsággal elnavigál életünk ismeretlen útjain. Hogy rábízhassuk magunkat erre a különleges térképre, a legfontosabb, hogy megismerjük a használatát.

Szeretettel üdvözlöm!

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

A Nagyarkánum lapjai

2010.06.30. 02:40 | xalen | Szólj hozzá!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A NAGYARKÁNUM TÖRTÉNETE

 
AZ EGYÉN/ HŐS  útját követi nyomon születéstől egészen a feltámadásig 22 állomáson (beavatáson keresztül) az  újbóli visszatérésig. Ez a  beavatási út, szinte a világ összes kultúrájában fellelhető.
 
Az ember az anyagi világban tudattalanként, ösztönös lényként születik meg, melyet a (Bolond) kártyája szimbolizál.Égi apja a (Mágus) akitől a teremtés képességét hozza magával.Életének értelme, valódi sorsát az égi anyja titokként őrzi a  (Főpapnő) képében. Megszületéskor a földi anyja (Császárnő) és földi apja (Császár) vigyázzák, akár a kisgyermeket a féltő szülők. Amikor elékezik a tanulás ideje, akkor a (Főpap) lesz tanítója, mestere. Ahogyan nő a tapasztalata, tudása, egyre jobban elszakad a szülői háztól, és maga hozza a döntéseit, melyről a (Szeretők) lapja ad hírt. Ettől számolhatjuk az egyén önálló sorsát. . Magával visz mindent, mit égi vagy földi apjától és anyjától kapott, hogy elindulhasson az úton melyet a (Diadalszekér) jelenít meg. Közben minden tette, döntése mérlegre kerül, melyet az (Igazság) lapja mutat meg, Az időközben megszerzett tudás, és tapasztalás, egyre bölcsebbé teszi a hőst, melyet a (Remete) lapja foglal magába. Megtapasztalja az élet változékonyságát, egyszer fent, egyszer lent meneteit, melyről a (Szerencsekerék) ír. Megismeri saját, belülről fakadó erejét, egóját, melyet az (Erő) kártyája képvisel. Lassan megtanulja  más szemszögből is látni a világot, melyet az  (Akasztott ember) laőja érzékeltet a legjobban. A földi útja itt véget is ér (Halál) kártyájával, hogy egy másik dimenzióban is számot adjon a megszerzett tudásáról, döntéseiről, mely a (Kiegyenlítődés) kártyájaként jelenik meg. Alászáll a Pokolba (Ördög), hogy kötöttségeitől szabaduljon. Felszáll a égbe, hogy a tökéletes lényével, szellemével  találkozzon a  (Csillag) kártya szerint. A két hely  között őrlődve kell menekülnie a kísértés veszedelmétől (Torony), ahonnan sötét, nehéz út (Hold) vezet tovább a Fény felé (Nap) kártyáján át. Dimenzionálás utazása végén, ismét számadással tartozik (Végítélet) kártája szerint, és ha arra érdemes, az Univerzum lesz jutalma (Világ) kártyája által, hogy ismét nekivághasson a Nagy Útnak (Bolond) kártyán át.
 

 


 


Címkék: TAROT eredete rendszere felépítése

A bejegyzés trackback címe:

https://xalen.blog.hu/api/trackback/id/tr362120215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.