A Tarot életünk, létünk, gondolataink, érzéseink, érzelmeink lenyomatának tükre, mely a legpontosabb képet mutatja az "egész" lényünkről. Rendeltetésünk megtalálásában, spirituális emlékek felébresztésében, személyes élettervek megvilágításban és életutunk spirituális feltárásában nyújt segítséget. Olyan, akár egy GPS, mely biztonsággal elnavigál életünk ismeretlen útjain. Hogy rábízhassuk magunkat erre a különleges térképre, a legfontosabb, hogy megismerjük a használatát.

Szeretettel üdvözlöm!

Naptár

szeptember 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

A Kisarkánum felépítése

2010.06.30. 09:23 | xalen | Szólj hozzá!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A KISARKÁNUM LAPJAI a hétkönap pillanatairól szól, ellentétben a nagyarkánum sorszerű, mondhatni karmikus beavatásaival szemben Azokról a döntésekről ad képet, melyekben a választás rajtad múlik, a te viselkedésed, gondolkodásod, döntésed határozza meg az életed ezen szakaszát. 56 kártya logikus sorrendjéből épül fel, melyet színekre számokra, és udvari kártyákra osztunk. A kisarkánum a francia kártya minden lapjával helyettesíthető.
KISARKÁNUM 
színekből épül fel, mely számozott, és udvari lapokat tartalmaz
 
SZÍNEI a négy elemet jelenítik meg. 
 
 • BOTOK
  Vállalkozások, fejlődés, növekedés
  Tűz elem jeleníti meg, a szikrát, azaz az életerőt. A kirakásokban az életerővel kapcsolatos dolgokra utal – az egészséggel és a munkával kapcsolatos információkat mondják el.
  Kos, Oroszlán, Nyilas
  Treff
 
 • KELYHEK
  Érzelmek, a szív ügyei, érzékenység
  Víz elemhez tartozik, egymás, világ  iránti érzéseseinkről, hangulatainkról, érzeteinkról ad információt
  Rák, Skorpió, Halak
  Kör
 
 • KARDOK
  Konfliktusok, mentális aktivitás
  Levegő elemhez tartoznak akár a mágia. Te döntöd el, hogy támadásra vagy védekezésre használod.A gondolatok tartoznak hozzá, A gondolatok jelentik mindennapi konfliktusainkat is, de utalnak a helyzetek ésszel, logikával történő megoldására.
  Ikrek, Mérleg, Vízöntő
  Pikk
 
 • ÉRMÉK
  Anyagi dolgok, pénz, tulajdon
  Föld elemhez tartozik Az Érmék a Föld őselemét képviselik, a föld testesítette meg régen a vagyon fogalmát az Érmék a vagyoni helyzetről nyújtanak információt.
  Bika, Szűz, Bak
  Káró
 
1.) SZÁMOZOTT KÁRTYÁK
ász, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,
Régebben a számozott lapok nem voltak illusztrálva, csak a benne fellelhető szimbólumok és a szám adták az igazi jelentését. Innen ered a TAROT és a számmisztika szoros kapcsolatrendszere. Ennél is bonyolultabb összefüggések rejlenek a Kabbala vonatkozásában, ahol maguk a szefirák határozzák meg a lapok értelmezését.
 
2.) UDVARI KÁRTYÁK
hercegnő, herceg, királynő lovag
 
Az udvari kártyák jelentésükön kívül mutathatnak olyan személyekre, melyek jelentősen befolyásolják életünk ezen területét.
 

 

 

Címkék: TAROT eredete rendszere felépítése

A bejegyzés trackback címe:

https://xalen.blog.hu/api/trackback/id/tr922120170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.